Annemieke

Gepubliceerd op 6 september 2016 om 15:55

Annemieke

Hallo,

Mijn naam is Annemieke en ik vind talen gewoon erg leuk.
Al jaren stond Spaans leren spreken dan ook op mijn ‘bucketlist’.


Een jaar of 3 geleden ben ik begonnen bij een andere school. Na een onderbreking van bijna een jaar, ben ik een stapje terug gegaan en in september 2015 bij een andere cursus ingestroomd. Hier heb ik Janneth, en een groot deel van mijn klasje, leren kennen.

Op dit moment hebben wij les bij Janneth’s  Mitad del Mundo, in een heel ongedwongen sfeer, in Buurthuis Keijenburg in Roosendaal.
Janneth gebruikt hetzelfde boek als waar ik in de eerste cursus les uit kreeg, Con Gusto.

Het verschil voor mij is toch wel dat er veel meer aandacht is voor het spreken, het verstaan, en dat vrijwel alles in het Spaans wordt gedaan.
Waar je ook enorm veel van leert zijn de vele opdrachten waarin je een soort van opstel schrijft over velerlei onderwerpen, soms alleen, soms in groepjes of samen met 1 andere cursist:
 bv. wat doe je in je vrije tijd, beschrijf een stad in Nederland en laat je mede cursist raden welke stad het is, over je familie, je huisdier .... Hierin komt uiteraard alle geleerde stof aan bod.


Het tempo gaat redelijk volgens haar schema waarmee je elke reeks lessen start. Maar Janneth voelt het goed aan wanneer ergens meer tijd voor nodig is. En overleg hierover, of andere zaken, gaat ook heel spontaan.

We hebben dus een heel betrokken lerares, en niet alleen in de klas qua onze vorderingen, maar indien dit zo uitkomt ook persoonlijk. Ik vind het een leuke klas, mannen en vrouwen van diverse leeftijden, die allemaal met veel plezier naar de les komen. Elke reeks van 9 lessen wordt door ons feestelijk afgesloten met een ‘Tapas-les’.
Wij sturen elkaar dan een lijst toe waarop eenieder kan invullen wat hij meeneemt qua hapjes en drankjes en sluiten zo weer een reeks op ‘gepaste wijze’ af.

Kortom: de lessen volgen het boek, maar met veel conversatie, klassikaal.
In de volgende reeks gaan wij Con Gusto I afmaken, en vervolgens gaan wij meer praten met ‘Toma la Palabra’, als ik het goed onthouden heb. En daarnaast wordt ook nog steeds de grammatica behandeld.

Hartelijke groetjes en tot ziens ?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.